Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottás amerikai palacsinta

Bár a magyar konyha desszertekből bőven jeleskedik, talán mégis a gyerekek kedvence még mindig a palacsinta. De ki szeret órákon át a tűzhely mellett sütögetni? Ha te nem, akkor inkább fogj neki az amerikai változatának, ami sokkal gyorsabban elkészül, legalábbis a sütése értelmében. Egy kis ricottával igazi desszertcsoda varázsolható belőle.

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 15-20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • fél deci tej
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet só

Elkészítés:

A ricottát elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Hozzáadunk egy kevés tejet, és végül simára keverjük a sütőporos liszttel. Forró serpenyőben pici olajon (de még jobb ha kerámiaserpenyővel olaj nélkül) pár perc alatt kisütjük. Merőkanállal a serpenyő közepébe löttyintünk egy kis tésztát, majd a merőkanál aljával vagy egy evőkanállal gyors mozdulatokkal szabályos kör alakba formázzuk a tésztát. Ha elkezd felhólyagozni a tészta, vagy látjuk, hogy az alsó széle pirul, meg is fordíthatjuk. Elég, ha csak egy kis színt kapnak az oldalak. Friss idény gyümölccsel vagy akár lekvárral tálaljuk.