Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Répa ropogós avagy répás tócsni

Ahogy azt már többször bemutattuk, számos zöldségünkből lehet „fasírtot” készíteni. Most répát a használtuk fő alapanyagként, az így kapott ropogós köretként, főzelékekre feltétként, vagy akár nasiként is tökéletesen felhasználható.

Hozzávalók:

  • 2 közepes lilahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 ek csicseriborsó liszt
  • 2 ek víz
  • fél tk só
  • 1 tk őrölt chili
  • fél tk őrölt kurkuma
  • fél tk curry

Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, és vékony szálra legyaluljuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megszórjuk a csicseriborsóliszttel, hozzáadjuk a fűszereket és vizet. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségekből kis kupacokat halmozunk, majd egy kanál segítségével lelapogatjuk. Berakjuk a sütőbe, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.