Ahogy azt már többször bemutattuk, számos zöldségünkből lehet „fasírtot” készíteni. Most répát a használtuk fő alapanyagként, az így kapott ropogós köretként, főzelékekre feltétként, vagy akár nasiként is tökéletesen felhasználható.
Hozzávalók:
- 2 közepes lilahagyma
- 2 szál sárgarépa
- 3 ek csicseriborsó liszt
- 2 ek víz
- fél tk só
- 1 tk őrölt chili
- fél tk őrölt kurkuma
- fél tk curry
Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, és vékony szálra legyaluljuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megszórjuk a csicseriborsóliszttel, hozzáadjuk a fűszereket és vizet. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségekből kis kupacokat halmozunk, majd egy kanál segítségével lelapogatjuk. Berakjuk a sütőbe, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.