Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pekándiós rizses kuglóf

A pekándiót nem használjuk gyakran a magyar konyhában. Aki nem ismeri, érdemes talán ezzel az egyszerű, ám annál finomabb kuglóffal kezdeni. A különlegessége, hogy rizst tartalmaz a tészta, ám lisztet nem.

Hozzávalók:

  • 30 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 5 dkg fenyőmag
  • 10 szem datolya
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál rózsavíz
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dl tej
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg arany mazsola

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Nagy lábosban felforraljuk a tejet a sóval. Beleszórjuk a rizst és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot. A rizst leszűrjük, áttesszük egy nagy tálba. Robotgéppel alacsony fokozaton belekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a rózsavizet, a darált mandulát, a mazsolát, a fenyőmagot és a felaprított datolyát. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű kuglófformát. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-35 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálra borítjuk és melegen fogyasztjuk.