Az ünnepekkor fogyasztjuk éves szinten a legtöbb halat. Ha már unod rántva, mutatunk egy isteni, indiai ízesítésű halcurryt, amivel új ízt varázsolhattok az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg passzírozott paradicsom konzerv
- 2-3 ek kókuszzsír
- 400 ml kókusztej
- 60 dkg tengeri hal
- 1 ek köménymag
- 1 kk chilipor
- 1/2 kk szárított jalapeno darabkák
- 1/2 kk garam masala fűszerkeverék
- 1/2 kk kurkuma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A halat felvágjuk nagyobb darabokra. A fűszereket egy kis tálkában készítsük össze, keverjük el. A vöröshagymát megpucoljuk, és felvágjuk apróra, majd a fokhagymát is megpucoljuk, és nyomóval pépesítjük. A kókuszzsírt egy lábasban felolvasztjuk, és aranybarnára sütjük benne a hagymákat, majd hozzáadjuk a fűszereket, és csak addig hagyjuk a tűzön, amíg az illatozni kezd. Ekkor mehet bele a paradicsompüré, és forraljuk össze a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a kókusztejet is. Amikor már felforrt, beletesszük a haldarabokat, és lefedve körülbelül 15-20 percig főzzük kis lángon.