Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos halcurry

Az ünnepekkor fogyasztjuk éves szinten a legtöbb halat. Ha már unod rántva, mutatunk egy isteni, indiai ízesítésű halcurryt, amivel új ízt varázsolhattok az asztalra.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg passzírozott paradicsom konzerv
  • 2-3 ek kókuszzsír
  • 400 ml kókusztej
  • 60 dkg tengeri hal
  • 1 ek köménymag
  • 1 kk chilipor
  • 1/2 kk szárított jalapeno darabkák
  • 1/2 kk garam masala fűszerkeverék
  • 1/2 kk kurkuma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A halat felvágjuk nagyobb darabokra. A fűszereket egy kis tálkában készítsük össze, keverjük el. A vöröshagymát megpucoljuk, és felvágjuk apróra, majd a fokhagymát is megpucoljuk, és nyomóval pépesítjük. A kókuszzsírt egy lábasban felolvasztjuk, és aranybarnára sütjük benne a hagymákat, majd hozzáadjuk a fűszereket, és csak addig hagyjuk a tűzön, amíg az illatozni kezd. Ekkor mehet bele a paradicsompüré, és forraljuk össze a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a kókusztejet is. Amikor már felforrt, beletesszük a haldarabokat, és lefedve körülbelül 15-20 percig főzzük kis lángon.