A bruschettát előételként fogyasztjuk, és főleg a paradicsomos változatát ismerjük. A gasztronómiában azonban a fantázia nagy szerepet játszik, így most újragondoltuk, és a piros gyümölcsöt olajbogyóra cseréltük.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 csipetnyi bors
- 1 evőkanál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szardella
- 1 evőkanál kapribogyó
- 15 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen
Elkészítés:
Az olajbogyót és a kapribogyót lecsepegtetjük, majd a szardellafilékkel együtt, egy éles késsel finomra aprítjuk. A fokhagymát lepréseljük, a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, és a kapribogyós, olívás péphez keverjük. Ezt követően a borssal és a vörösborecettel fűszerezzük, végül a napraforgó olajjal krémesítjük. Pirított bagettre kenve tálaljuk. Petrezselyem helyett friss bazsalikommal is ízesíthetjük.