Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Olivás bruschetta

A bruschettát előételként fogyasztjuk, és főleg a paradicsomos változatát ismerjük. A gasztronómiában azonban a fantázia nagy szerepet játszik, így most újragondoltuk, és a piros gyümölcsöt olajbogyóra cseréltük.

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet szardella
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 15 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen

Elkészítés:

Az olajbogyót és a kapribogyót lecsepegtetjük, majd a szardellafilékkel együtt, egy éles késsel finomra aprítjuk. A fokhagymát lepréseljük, a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, és a kapribogyós, olívás péphez keverjük. Ezt követően a borssal és a vörösborecettel fűszerezzük, végül a napraforgó olajjal krémesítjük. Pirított bagettre kenve tálaljuk. Petrezselyem helyett friss bazsalikommal is ízesíthetjük.