Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Néger kocka

Ha felkutatjuk a régi receptes könyveket, olyan süteményeket is találhatunk, amiket manapság szinte már elfelejtettünk, vagy inkább csak vidéken népszerűek. Ilyen a néger kocka is. Ha retro ízekre vágysz, elő a tálakkal…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás sárga
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt + a szóráshoz
  • zsír a kenéshez

A habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 0,5 dl víz
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek étkezési búzakeményítő

Elkészítés:

A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet, végül az átszitált lisztet. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Közben összeállítjuk a habot, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük. A mázhoz a szükséges vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel, felforraljuk, majd elkenjük a hab tetején.