Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mézes szűzérme almával sütve

Ez az étel pontosan azt mutatja meg, mennyire passzol egymáshoz a hús, a gyümölcs és az édes íz. A szűzérme tény, hogy nem a legolcsóbb sertéshús, de minden elegáns étel főszereplője lehet, ha megtaláljuk a módját a felhasználásának, mint például a mézes szűzérme almával sütve receptünkben.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésszűz
  • 3 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 közepes alma
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg pekándió

Elkészítés:

Az almákat kimagozzuk és negyedeljük, a fokhagymát megtisztítjuk. A sertést sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban, magas lángon körbepirítjuk, majd félretesszük. Az almát és a fokhagymát a maradék olajon közepes lángon 5-6 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ekkor tehetünk bele narancslikőrt vagy egyéb alkoholt, majd hozzáadunk 3 kakukkfű ágat, és kb. 1 dl vízzel felöntjük. Közben a húst alaposan bekenjük a mustár és a méz keverékével, majd megszórjuk a kakukkfűről leszedett levelekkel. A párolt almakeverék tetejére helyezzük a szűzet, majd a forró sütőbe tesszük. A hús vastagságától függően, 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük pihenni, közben az almát gazdagíthatjuk még 1 evőkanál vajjal, hogy szószosabb legyen.