Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás sült kocka

A piacokon, a zöldségeseknél csokorszámra vásárolható a medvehagyma. Ki az, aki ne érez késztetést, hogy néhány csokorral térjen haza? Ha nincs ötleted, mert még nem vagy gyakorlott ezzel az alapanyaggal, mutatjuk, milyen isteni rakott étel készíthető belőle.

Hozzávalók:

1 csomag rétes tészta
5 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 dkg medvehagyma
1 tk őrölt szerecsendió
17,5 dkg tejföl
2 egész tojás
2 ek olívaolaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Megtisztítjuk a spenótot, a vöröshagymát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, és megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert még sütni is fogjuk. A tojásokat és a tejfölt óvatosan, de alaposan összekeverjük a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával. Ezután pedig a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz öntjük, összekeverjük. A rétes tésztákat (3 darabot) egyesével megkenjük olvasztott vajjal, és belehegyezzük a tepsibe, ráöntjük a tölteléket, és szintén egyesével megkenve ráhelyezzük az újabb 3 darab lapot. Előmelegített sütőben készre sütjük.