A piacokon, a zöldségeseknél csokorszámra vásárolható a medvehagyma. Ki az, aki ne érez késztetést, hogy néhány csokorral térjen haza? Ha nincs ötleted, mert még nem vagy gyakorlott ezzel az alapanyaggal, mutatjuk, milyen isteni rakott étel készíthető belőle.

Hozzávalók:
1 csomag rétes tészta
5 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 dkg medvehagyma
1 tk őrölt szerecsendió
17,5 dkg tejföl
2 egész tojás
2 ek olívaolaj
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Megtisztítjuk a spenótot, a vöröshagymát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, és megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert még sütni is fogjuk. A tojásokat és a tejfölt óvatosan, de alaposan összekeverjük a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával. Ezután pedig a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz öntjük, összekeverjük. A rétes tésztákat (3 darabot) egyesével megkenjük olvasztott vajjal, és belehegyezzük a tepsibe, ráöntjük a tölteléket, és szintén egyesével megkenve ráhelyezzük az újabb 3 darab lapot. Előmelegített sütőben készre sütjük.