Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mázas-áfonyás ünnepi keksz

Hangolódjunk a karácsonyra a konyhában. Olyan kekszekkel kezdjük, ami jól lezárt dobozban sokáig eláll. Így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodni. A gyerekekkel tökéletes közös program ez a mázas-áfonyás ünnepi keksz!

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • csipet só
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan aszalt áfonya
  • 1 teáskanál levendulavirág
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Máz:

  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom vagy lime lé

Elkészítés:

Kékes robotgépbe tesszük a lisztet, a sütőport, a sót és a kockára vágott vajat. Gyors, rövid mozdulatokkal morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a levendulát. 2×3 darálunk rajta, majd hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg egy gombóccá áll össze a tészta. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán körülbelül 2 mm vastagra kinyújtjuk, és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük, rácsra szedjük és kihűtjük. A porcukrot átszitáltjuk, majd frissen facsart lime levével sűrűre kikeverjük. Egy ecset segítségével megkentjük a hideg kekszeket. Miután megszáradnak, tálalásig egy papír dobozta helyezzük őket.