A zeller nagyon megosztó zöldség. A levesekben használjuk leginkább, pedig isteni saláta készíthető belőle. Például egy kis burgonyával és majonézzel felturbózva igazán üdítő, de laktatós étel. Egy kis pirítóssal pedig mennyei reggeli vagy vacsora, de sültek mellé köretként is tálalható.
Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 2 csésze majonéz
- 1 ek fehér ecet
- 1 ek mustár
- 1 tk só
- 1/4 tk bors
- 2 közepes szár zeller
- 1 közepes hagyma
- 4 főtt tojás
Elkészítés:
A meghámozott és felszeletelt burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Közben egy kis tálkában elkeverjük a majonézt, az ecetet, a mustárt, a sót és a borsot. Ezt követően beleforgatjuk a főtt burgonyát, a felaprított zellert és hagymát. Végül hozzáadjuk a felszeletelt tojást is. Fedjük le és legalább 4 órán át tartsuk hűtőszekrényben.