Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Majonézes húsos burgonyasaláta

Aki azt gondolja, egy salátával nem lehet jóllakni, téved. A majonézes húsos burgonyasaláta remekül megállja a helyét önálló ételként és akár köretként is. Gyorsan elkészíthető, tökéletes vacsora a dolgos hétköznapokon.

Hozzávalók:

A salátához:

  • 3 közepes burgonya
  • 1 közepes fehér hagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 közepes csemegeuborka

Az öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

A salátához kis kockákra vágjuk a krumplit, majd bő vízben 15 percig főzzük. Nem kell, hogy nagyon megpuhuljanak, mert akkor szétesik a salátában, és nem lesz gusztusos. A tarját, a hagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót tálba öntjük, és leöntjük az öntettel. Fogyasztás előtt minimum 2 órára hűtőbe tesszük. Az öntethez a tejfölt, a majonézt a mustárral és a fűszerekkel alaposan kikeverjük.