Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Majonézes csirkesaláta

Egytálétel, saláta, tésztaétel, vagyis majonézes csirkesaláta. Hoztunk egy jó ötletet, mit kezdjük egy kis maradék sült csirkével.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 narancs
  • 2 alma
  • 2 szál zellerlevél
  • kevés szőlő
  • 1 jégsaláta
  • 20 dkg tészta

Az öntethez:

  • 1 hagyma
  • 1,5 dl kefir vagy joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipetnyi curry
  • kevés só
  • 10 dkg kesudió

Elkészítés:

A csirkemellet enyhén sós vízben puhára főzzük, a főzőléből kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst leszárítjuk, kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancs és az alma héját eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A megmosott zellerlevelet apróra vágjuk, és a hozzávalókat összekeverjük. Az öntethez a hagymát felaprítjuk, és a kefirben elkevert majonézhez adjuk, majd citomlével, sóval, curryvel fűszerezzük, az egészet jól összekeverjük, és az előkészített narancsos csirkére öntjük. A tésztát forrós, sós vízben kifőzzük, teljesen kihűtjük, és így keverjük a salátához. Legalább 1 órán keresztül hideg helyen állni hagyjuk. Salátalevelekre halmozva, pirított kesudióval tálaljuk.