Gyakran találkoznak a háziasszonyok azzal a helyzettel, amikor a család villámgyorsan szeretne valami finomat nassolni. A leveles tésztába göngyölt virsli is ilyen. Mivel a tészta készen megvásárolható, virsli is általában van otthon, pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott vajas leveles tészta
- 6-8 ehető bélbe töltött virsli
- 1 tojás
- mustár
- ketchup
- paradicsomos pizza alap
Elkészítés:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk. A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot. A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással. A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, mákot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek. Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.