Számos kenyér receptet mutattunk már be. Kukoricaliszt felhasználásával azonban még nem. Most hoztunk egy isteni, ízében teljesen mást a megszokottól. Finom, ropogós, illatos, pontosan olyan, mint amilyennek egy pékárunak lennie kell.
Hozzávalók:
- 3 csésze kukoricaliszt
- 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- 0,5 csésze zabpehely
- 0,5 csésze hidegen sajtolt olaj
- 40 dkg túró
- egy csomag sütőpor
- öt csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban másfél csésze vízzel összekeverjük. A túrót a legvégén adjuk hozzá, hogy darabokban maradjon. Kiolajozott, kerek sütőtálba tesszük, és előmelegített sütőben kb. egy órán át közepes hőmérsékleten sütjük. Sütés közben időnként megszurkáljuk. Akkor lesz kész, amikor a teteje szép pirosra sült. Hidegen szeleteljük. Fogyaszthatjuk szilvalekvárral, pástétommal, vagy tetszés szerint.