Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kukoricacipó

Számos kenyér receptet mutattunk már be. Kukoricaliszt felhasználásával azonban még nem. Most hoztunk egy isteni, ízében teljesen mást a megszokottól. Finom, ropogós, illatos, pontosan olyan, mint amilyennek egy pékárunak lennie kell.

Hozzávalók:

  • 3 csésze kukoricaliszt
  • 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 0,5 csésze zabpehely
  • 0,5 csésze hidegen sajtolt olaj
  • 40 dkg túró
  • egy csomag sütőpor
  • öt csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban másfél csésze vízzel összekeverjük. A túrót a legvégén adjuk hozzá, hogy darabokban maradjon. Kiolajozott, kerek sütőtálba tesszük, és előmelegített sütőben kb. egy órán át közepes hőmérsékleten sütjük. Sütés közben időnként megszurkáljuk. Akkor lesz kész, amikor a teteje szép pirosra sült. Hidegen szeleteljük. Fogyaszthatjuk szilvalekvárral, pástétommal, vagy tetszés szerint.