Ki ne szeretné a tésztaételeket? Minimális alapanyagból is isteni kaját lehet varázsolni. A hagymás-gombás receptünk egy újabb bizonyosság, hogy hús nélkül is van élet!

Hozzávalók:
- 4 ek vaj
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 ek barnacukor
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1 csésze vörösbor
- 8 dkg gomba
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csésze alaplé
- 40 dkg tészta
- 2 babérlevél
- 2-3 szál kakukkfű
- 1 csésze tejszín
- csipet cayenne bors
- 6 dkg sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és a cukrot. 10 percig főzzük kevergetve. Ekkor hozzátesszük a Worcestershire szószt és a bort. Ha a bor is elpárolgott, jöhet hozzá az aprított gomba, a zúzott fokhagyma, a só és a bors. 3-4 perc múlva, mire a gomba megpuhul, hozzáöntjük a vizet és az alaplevet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Kevergetve főzzük tovább, majd ha a tészta megpuhul, hozzáöntjük a tejszínt, a csipet cayenne borsot, összekeverjük és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.