Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Krémes hagymás-gombás tészta

Ki ne szeretné a tésztaételeket? Minimális alapanyagból is isteni kaját lehet varázsolni. A hagymás-gombás receptünk egy újabb bizonyosság, hogy hús nélkül is van élet!

Hozzávalók:

  • 4 ek vaj
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 1 csésze vörösbor
  • 8 dkg gomba
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 csésze alaplé
  • 40 dkg tészta
  • 2 babérlevél
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 1 csésze tejszín
  • csipet cayenne bors
  • 6 dkg sajt

Elkészítés:

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és a cukrot. 10 percig főzzük kevergetve. Ekkor hozzátesszük a Worcestershire szószt és a bort. Ha a bor is elpárolgott, jöhet hozzá az aprított gomba, a zúzott fokhagyma, a só és a bors. 3-4 perc múlva, mire a gomba megpuhul, hozzáöntjük a vizet és az alaplevet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Kevergetve főzzük tovább, majd ha a tészta megpuhul, hozzáöntjük a tejszínt, a csipet cayenne borsot, összekeverjük és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.