Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kolbászhússal töltött, sült jalapeno paprika

Hozzávalók:

30 friss jalapeno paprika

0,5 kg darált sertéslapocka

3 teáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál konyhasó

4-5 gerezd fokhagyma reszelve

1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve

fél mokkáskanál őrölt bors

néhány dkg trappista sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A kolbászhússal kezdünk. A paprikák és a sajt kivételével az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha jól összeállt, a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben megmossuk a paprikákat, kettévágjuk hosszában, kimagozzuk, és kivágjuk a csumáját, de ügyelve, hogy a paprika szár része megmaradjon. Az erektől akkor szabadítsuk meg, ha nem szeretjük a csípős ízeket.

Egy nagy tepsibe zsírpapírt teszünk, és erre helyezzük egyesével a kolbászhússal megtöltött paprikákat. A massza nyersen domború legyen, mert sülés után kissé összeesik.

Ha mindegyik paprikát megöltöttük, egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, végül a 180-200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ha kész, tálalhatjuk.