Hozzávalók:
30 friss jalapeno paprika
0,5 kg darált sertéslapocka
3 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál konyhasó
4-5 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
fél mokkáskanál őrölt bors
néhány dkg trappista sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A kolbászhússal kezdünk. A paprikák és a sajt kivételével az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha jól összeállt, a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben megmossuk a paprikákat, kettévágjuk hosszában, kimagozzuk, és kivágjuk a csumáját, de ügyelve, hogy a paprika szár része megmaradjon. Az erektől akkor szabadítsuk meg, ha nem szeretjük a csípős ízeket.
Egy nagy tepsibe zsírpapírt teszünk, és erre helyezzük egyesével a kolbászhússal megtöltött paprikákat. A massza nyersen domború legyen, mert sülés után kissé összeesik.
Ha mindegyik paprikát megöltöttük, egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, végül a 180-200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Ha kész, tálalhatjuk.