Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kinder tejszelet mázzal

A gasztronómia csodái, hogy már a kész, gyerekek kedvenc sütiszeleteit újragondolták. Ilyen a Kinder tejszelet is, ami most egy csodálatos desszert formájában valósul meg.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek holland kakaópor
  • 6 ek cukor

A töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg krémsajt
  • 30 g méz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 44 dkg porcukor
  • 3 dkg tojásfehérjepor
  • 150 ml meleg víz
  • kevés piros ételszínezék

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, és alaposan átkeverjük. Óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A töltelékhez a hideg tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a mézet és a krémsajtot. A cukormához az aromát és a vizet összekeverjük. Lassan hozzáadagoljuk a vizet a száraz összetevőkhöz, lassú sebességen keverve robotgéppel. Először nagyon folyékony állagú lesz a cukormáz, ne ijedjünk meg! Mikor egyneműsödött a keverék, akkor a robotgépet közepes sebességre kapcsoljuk, és 7-10 percig keverjük. Óvatosan beledolgozzuk az ételfestéket. A piskóta lapját megtöltjük, és betakarjuk a másik lappal, megkenjük a mázzal, és hűtőben hagyjuk pár órát, majd felszeleteljük.