Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kapustnica – Kolbászos káposztaleves

A szlovák konyha legalább annyira széleskörű a gasztronómiáját tekintve, mint Magyarország. A legjellemzőbb ételei egyszerű, tartalmas parasztételek. Ilyen a kolbászos káposztalevesük is, ami igen tartalmas, egytálételnek is besorolható.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 db babérlevél
  • 5 szem fekete bors
  • olaj vagy zsír a dinszteléshez
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 kiskanál piros paprika
  • 15 dkg rizs

Elkészítés:

A káposztát az apróra vágott kolbásszal együtt főzni kezdjük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, és jól elkeverjük. A rántást hozzáadjuk a káposztához, a levest tovább főzzük. A rizst 10-15 perccel a vége előtt beletesszük a levesbe, és megfőzzük. Ha a káposzta már megpuhult, tálaljuk.