Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Indiai lencsefasírt

Hozzávalók:

40 dkg lencse
1 tojás
1 száraz zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa
só, pirospaprika, bors
olaj

Elkészítés:

A lencsét – ha nem konzerv – legalább két órára beáztatjuk, hogy puhább legyen. A zsemlét beáztatjuk a tejes-vizes lébe, úgy, hogy legalább félig lepje el, hogy rendesen átázzon. Ha a lencse eleget ázott, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, és egy robotgép segítségével pépessé törtjük.
Ezután a hagymát kockára vágjuk, majd egy kis olajon megpirítjuk, amíg aranybarna nem lesz. Ha kész van, hozzáadjuk a lencséhez.
Ezután hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát, majd beleszaggatjuk a beáztatott zsemlét. Kevés liszttel sűrítjük, valamint beleaprítjuk a petrezselymet.
Akkor jó az állaga, ha már kis pogácsákat lehet belőle kialakítani. Zsemlemorzsában megforgatjuk a pogácsákat, majd forró olajban pirosra sütjük.