Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos-sajtos empanada

A spanyol konyha is számos tradicionális ételt tartogat. Ilyen az empanada, egy töltött sült tészta. A tésztába sokféle masszát töltenek, mi most húsos-sajtos variációban mutatjuk be.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 1 nagy fej finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl marhahúsleves vagy víz
  • 25 dkg darált marhahús
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál őrölt csípős paprika
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 keményre főtt tojás

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • kevés víz

Elkészítés:

A mazsolát 10 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel, hagyjuk párolódni. Időközben hozzáadjuk a leszűrt mazsolát és a fűszereket, és addig főzzük, ameddig a lé elpárolódik. A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 10-15 centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd felaprított főtt tojást teszünk. Félbehajtjuk a tésztát, és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.