Hozzávalók:
A palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
0,5 liter tej
só
0,5 dl olaj
A pörkölthöz:
0,5 kg hús (tetszés szerint csirke vagy sertés)
1 vöröshagyma
só
bors
őrölt kömény
pirospaprika
A mártáshoz:
pörkölt leve
2-3 dl tejszín
2 ek liszt
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.
Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.
A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.
Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket. Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.
A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk, amíg nem tálaljuk.