Hozzávalók:
2 kígyóuborka
1 kisebb fej káposzta
4 fehér paprika
3 nagy fej hagyma
só ízlés szerint
ecet ízlés szerint
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az uborkát és a káposztát tetszés szerint (vékonyan a legjobb) legyaluljuk.
A fehér paprikát kicsumázzuk, és felszeleteljük.
A hagymát megpucoljuk, és szintén vékonyan, félszeletekre vágjuk, mindent összekeverünk és besózzuk, egy órán át állni hagyjuk.
7,5 dl vízben annyi cukrot (ezúttal én édesítőszert használtam) és ecetet keverünk el, ami egy édeskés és savanykás ízt ad.
Végül a besózott alapanyagokat összekeverjük a lével, egy nagy befőttes üvegbe töltjük, és legalább egy éjszakán át hagyjuk, hogy jól összeérjenek.
Sültekhez, rántott húsokhoz, zöldségesek tökéletesen passzol.