Az, hogy a hús és a gyümölcs jó párost alkot, legjobb példa erre a hawaii csirke. Sokan nem szeretik a sósat az édessel vegyíteni, az ázsiai konyha rácáfol mennyire finom ételek készíthetőek ebben az ízesítésben.

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb konzerv darabolt ananász
- 1 fej hagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bazsalikom
- oregánó
- kevés olaj
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a felkockázott csirkemellet, együtt pároljuk tovább. Amikor a hús kifehéredett, hozzádobjuk az ananászkonzervet lé nélkül, esetleg kevés lével. Együtt átforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt, és míg összeforr, alaposan átkeverjük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, némi liszttel elkevert tejfölt még tehetünk az ételhez. Az elkészült szószt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Reszelt sajttal meghinthetjük.