Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyümölcsös rokfortsaláta

Talán nincs is jobb párosítás a gasztronómiában, mint a sajt és a gyümölcs. Ezt a tökéletességet mutatjuk meg egy salátában.

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kis fej saláta
  • 2 dl tejföl vagy kefir
  • 10 dkg rokfort (márvány) sajt
  • néhány csepp citromlé
  • csipetnyi őrölt bors
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg friss gyümölcs

Elkészítés:

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd leitatjuk vagy salátacentrifugában megszikkasztjuk. Falatnyi darabokra tépjük, és tálalásig behűtjük. A mártáshoz a rokfortot, ha puha, összemorzsoljuk, ha kemény, megreszeljük, és a tejföllel vagy kefirrel összekeverjük. Pár csepp citromlével és kevés borssal fűszerezzük, utána szintén behűtjük. A gyümölcsöket feldaraboljuk, és a mártásba keverjük, én most cseresznyét használtam, de bármivel elkészíthető. Közvetlenül tálalás előtt a salátát a mártásba forgatjuk, a tetejére szép diószemeket hintünk, és azonnal tálaljuk, nehogy a levelek megfonnyadjanak. Korpás kenyérrel kínáljuk.