Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyömbéres-citrusos macaron

A macaron egy klasszikus francia cukrászkészítmény, ami már az egész világon ismert és népszerű. Rengeteg ízesítéssel készül, mi most a frissességet hoztuk gyömbérrel és citrommal. Ez a kis csoda süti nem tartozik a legegyszerűbb elkészítési módok közé, de érdemes kipróbálni, mert az eredmény, a látvány magáért beszél.

Hozzávalók:

A habcsókhoz:

  • két tojásfehérje
  • 7 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dkg kristálycukor
  • fél citrom leve
  • kevés citromsárga ételszínező

A gyömbéres lemon curdhöz:

  • 3 tojás
  • 2 citrom leve és lereszelt héja
  • 5,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 vanílarúd magjai

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy hétig folpackkal lefedve a hűtőben pihentetjük. A darált mandulát és a porcukrot egy tálba szitáljuk. A tojásfehérjét robotgéppel felverjük, amikor kezd megszilárdulni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az ételszínezéket és a citromlevet. Addig keverjük, amíg még nem kőkemény, de lágyan csúcsokat hagy benne a habverő. A habot óvatosan, de bátran összekeverjük a porcukros mandulával. Egy sűrű, levegő és buborékmentes masszává dolgozzuk hablapát segítségével. A masszát sima csövű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm-enként 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit megrázogatjuk, hogy az esetleges levegőbuborékok is kimenjenek a habcsókokból. Kb. egy órát pihentetni hagyjuk, ez idő alatt szépen megszárad a habcsókok külseje. A tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd csökkentjük a hőfokot 125 fokra és további 10-12 percig sütjük. A habcsókokat leválasztjuk a sütőpapírról, hagyjuk őket kihűlni, majd megtöltjük a citromkrémmel.