Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Gundel palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

30 dkg liszt
3 tojás
2 ek étolaj
1 ek cukor
1 csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz

A diótöltelékhez:

2 dl tej
10 dkg cukor
0,5 citrom
25 dkg darált dió
2 ek mazsola
1 ek rum

A csokoládéöntethez:

3 tojássárgája
2 dkg liszt
3 dl tej
1 ek kakaópor
15 dkg étcsokoládé
1 ek rum

A tálaláshoz:

tejszínhab

Elkészítés:

A gundel palacsinta palacsintájához csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládészósszal és tejszínhabbal tálaljuk.