Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
8 dkg lágy vaj
22 dkg liszt
5 dkg darált mandula
csipet só
1/2 tasak sütőpor
2 evőkanál keserű mandulaaroma
kevés zöld ételszínező
A forgatáshoz:
porcukor
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk az aromát és a színezéket.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a mandulát, a sót, a sütőport és az egészet jól összegyúrjuk. (Ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet adagoljunk még hozzá.).
A tésztát folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztából kb. 22 grammos golyókat formázunk, meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 15–20 perc alatt megsütjük.