Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás lencsesaláta

Túl vagyunk a nagy karácsonyi étkezéseken, de máris lehet az új évre koncentrálni. Lencsét fogyasztani olyankor mondhatni: kötelező. De ha unod a hagyományos lencsefőzeléket, készíts egy jó salátát. Egy kis gombával kiegészítve igazán ízletes előétel.

Hozzávalók:

20 dkg lencse
22 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
6 dkg spenót
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A lencsét előző este megmossuk, kiválogatjuk, és másnapig vízben hagyjuk ázni. Másnap leszűrjük, edénybe tesszük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángos 20 percig főzzük. A gombákat megmossuk, feldaraboljuk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a gombákat, és 4-5 percig sütjük őket.
Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, és további 2 percig sütjük a gombákkal együtt. A puha lencsét leszűrjük, majd a gombákhoz adjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, majd a spenótot is, és addig főzzük még, ameddig a spenót össze nem fonnyad benne. Tálba tesszük és tálalhatjuk!