Túl vagyunk a nagy karácsonyi étkezéseken, de máris lehet az új évre koncentrálni. Lencsét fogyasztani olyankor mondhatni: kötelező. De ha unod a hagyományos lencsefőzeléket, készíts egy jó salátát. Egy kis gombával kiegészítve igazán ízletes előétel.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
22 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
6 dkg spenót
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A lencsét előző este megmossuk, kiválogatjuk, és másnapig vízben hagyjuk ázni. Másnap leszűrjük, edénybe tesszük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángos 20 percig főzzük. A gombákat megmossuk, feldaraboljuk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a gombákat, és 4-5 percig sütjük őket.
Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, és további 2 percig sütjük a gombákkal együtt. A puha lencsét leszűrjük, majd a gombákhoz adjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, majd a spenótot is, és addig főzzük még, ameddig a spenót össze nem fonnyad benne. Tálba tesszük és tálalhatjuk!