Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Francia teasütemény – Madeleine

Mi lenne ideálisabb a reggeli kávéhoz és teához, mint a franciák Madeleine sütije. Tároló dobozban eláll, lehet belőle többet készíteni, hogy sokáig kitartsunk vele.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 11 dkg cukor
  • 1 ek méz
  • 1 narancs
  • 1 rúd vanília
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a tojást habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a mézzel és a narancs lereszelt héjával. A tojáshoz adjuk a vanília kikapart belsejét, majd apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket és az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. A madeleine formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.