Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres joghurttorta sütés nélkül

Nincs is egyszerűbb egy olyan desszertnél, amit nem kell sütni. Az epres joghurttortánk tésztát sem tartalmaz, csupán keksz az alapja. Kell ennél egyszerűbb, ám könnyű sütemény? Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, a siker garantáltan nem marad el.

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 20 dkg keksz
  • 2 kis pohár epres joghurt
  • 1,5 dl 30%-os tejszín
  • 1,5 dl cukrászhab
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

Egy 20 centiméteres kapcsos tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. A kekszet finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal alaposan összeforgatjuk, és kezünkkel jól a forma aljába nyomkodjuk, majd néhány percre a hűtőbe tesszük. A gyümölcsből néhány szemet lepépesítünk a cukorral és a vaníliával, majd összekeverjük a joghurttal. A kétféle tejszínt összeöntjük, és habbá verjük, de nem szabad túl keményre. Ha kész, összekeverjük a joghurtos masszával, és a tortaformába simítjuk a kekszre. A hűtő tesszük legalább négy órára, és amikor összedermedt, kivesszük a formánkból egy tortatálra, és maradék, jól megmosott, cikkekre vágott eprekkel alaposan megpakoljuk a tetejét. Ezt követően tálalhatjuk!