Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesköménymagos kukoricakenyér

Akik gyakran sütnek kenyeret, pontosan tudják, hogy a kukoricaliszttel nem könnyű bánni. Legalábbis, ha szeretnénk egy jó kenyeret készíteni. De ha tökéletes végeredményre vágysz, így készítsd el, és vége a kísérletezésnek.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg főtt burgonya (nyersen, meghámozva és apróra vágva)
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál gluténmentes keményítő
  • csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl langyos víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg édesköménymag

Elkészítés:

Először megfőzzük a burgonyát, ha kész, leöntjük róla a főzővizet, péppé törjük és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Egy dl langyos vízben, egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ezt is hozzáöntjük a burgonyához, majd egy kanál olívaolajjal jól elkeverjük, ezután kerül hozzá a többi, száraz összetevő. Előbb fakanállal keverjük el, majd kézzel, a langyos vízzel lágy tésztát készítünk belőle. Ezt követően egy sütőpapírral bélelt formába (lehet kerek, kocka tortaforma, esetleg serpenyő) egyengetjük, és két órán át, meleg helyen kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha megkelt a tésztánk, 40 percig sütjük. Ez idő alatt megpirítjuk az édeskömény magját. 40 perc után kivesszük a kenyeret, gyorsan megkenjük vízzel, megszórjuk a magokkal és további tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha valaki szereti a roppanós magokat a kenyérben, akkor a tésztába is lehet keverni kelesztés előtt. Ha kész, kivesszük a formából, és amikor teljesen kihűlt, szeletelhetjük.