Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Currys kesudiós tökkrémleves

A sütőtök egy igazi téli íz, mely nem csak Halloween idején népszerű, hanem sokan egész télen nagy örömmel fogyasztják. Kesudióval és curryvel megbolondítva pedig egészen különleges ízélményt kínál!

Hozzávalók:

  • 90 dkg sütőtök meghámozva
  • 1 közepes édesburgonya
  • 3 közepes répa meghámozva
  • kevés fenyőmag
  • olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg kesudiókrém
  • 7,5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • só,bors ízlés szerint
  • kevés curry
  • magok tálaláshoz

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal, és a fenyőmaggal együtt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. A vöröshagymát megpároljuk egy kevés olíva olajon, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a megsült zöldségeket. Felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, ízesítsük sóval, borssal és kevés curryvel. Amikor felforrt, botmixerrel pürésítsük, és hozzáadjuk a kesudió krémet. Szükség és ízlésünk szerint adhatunk hozzá még alaplevet. Tálaláskor megszórhatjuk kevés maggal.