Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Currys kesudiós tökkrémleves

A sütőtök egy igazi téli íz, mely nem csak Halloween idején népszerű, hanem sokan egész télen nagy örömmel fogyasztják. Kesudióval és curryvel megbolondítva pedig egészen különleges ízélményt kínál!

Hozzávalók:

  • 90 dkg sütőtök meghámozva
  • 1 közepes édesburgonya
  • 3 közepes répa meghámozva
  • kevés fenyőmag
  • olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg kesudiókrém
  • 7,5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • só,bors ízlés szerint
  • kevés curry
  • magok tálaláshoz

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal, és a fenyőmaggal együtt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. A vöröshagymát megpároljuk egy kevés olíva olajon, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a megsült zöldségeket. Felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, ízesítsük sóval, borssal és kevés curryvel. Amikor felforrt, botmixerrel pürésítsük, és hozzáadjuk a kesudió krémet. Szükség és ízlésünk szerint adhatunk hozzá még alaplevet. Tálaláskor megszórhatjuk kevés maggal.