Igaz, hogy nincs húsvét, de miért ne lehetne az év bármely időszakában répasütit készíteni? Pláne, ha még a vonalainkra is vigyázunk vele, mert cukormentes.

Hozzávalók:
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 2 tojás
- 2 ek kókuszolaj
- 0,5 csomag foszfátmentes sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 citromból nyert citromlé
- 5 dkg aprított mandula
- 5 dkg aszalt gyümölcsök vegyesen
- 1 marék mazsola
- 15 csepp rumaroma
- 3 ek erythritol
- 1 teáskanál fahéj
A mázhoz:
- 20 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A 2 tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal, édesítővel, sütőporral, hozzáadhatjuk a fahéjat is. Ezután a reszelt sárgarépát összekeverjük az aprított mandulával, aszalt gyümölccsel és a többi néhány hozzávalókkal. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a tojássárgás masszát, majd végül a tojásfehérje habot. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában süssük 170 fokon 40 percet. Amíg hűl, elkészítjük a krémet a tetejére. A puha vajat összekeverjük a többi hozzávalóval, és a már hideg sütinkre rákenjük. Díszíthetjük darabolt dióval, vagy akár aprított asztalt gyümölcsökkel.