Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukormentes répasüti

Igaz, hogy nincs húsvét, de miért ne lehetne az év bármely időszakában répasütit készíteni? Pláne, ha még a vonalainkra is vigyázunk vele, mert cukormentes.

Hozzávalók:

  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 2 tojás
  • 2 ek kókuszolaj
  • 0,5 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 5 dkg aprított mandula
  • 5 dkg aszalt gyümölcsök vegyesen
  • 1 marék mazsola
  • 15 csepp rumaroma
  • 3 ek erythritol
  • 1 teáskanál fahéj

A mázhoz:

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A 2 tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal, édesítővel, sütőporral, hozzáadhatjuk a fahéjat is. Ezután a reszelt sárgarépát összekeverjük az aprított mandulával, aszalt gyümölccsel és a többi néhány hozzávalókkal. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a tojássárgás masszát, majd végül a tojásfehérje habot. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában süssük 170 fokon 40 percet. Amíg hűl, elkészítjük a krémet a tetejére. A puha vajat összekeverjük a többi hozzávalóval, és a már hideg sütinkre rákenjük. Díszíthetjük darabolt dióval, vagy akár aprított asztalt gyümölcsökkel.