Hozzávalók:
1 kg finomliszt
3 ek olívaolaj
5 dl tej (vagy langyos víz)
4 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 késhegynyi cukor
4 gerezd fokhagyma
35 dkg bacon
25 dkg csirkemell
1 közepes vöröshagyma
1 tk petrezselyem
1 ek metélőhagyma
Elkészítés:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk az olajjal, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.
Ha már megkelt, kb. ujjnyi vagy 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kiolajozott tepsibe fektetjük. Megkenjük, megszórjuk a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk.
Közben pici darabokra vágjuk a csirkemellet, és olajon sóval, borssal minden oldalán átsütjük, ha kész, ez is mehet a tésztára.
A tetejére szeletelt hagymát és apróra vágott bacont teszünk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.