Mi lenne frissítőbb egy nyári meleg napon – ha már sütiről van szó –, mint egy isteni citromos desszert. Most pite formát kapott, melynek a tésztája és a tölteléke egyaránt könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 6 dkg cukor
- 2 csipet só
- 14 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 2 ek tejföl
A krémhez:
- 1 lime-ból nyert limelé
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
- 70 ml habtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, a tojásokkal meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citrom héját is reszeljük bele. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.