Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromos pite

Mi lenne frissítőbb egy nyári meleg napon – ha már sütiről van szó –, mint egy isteni citromos desszert. Most pite formát kapott, melynek a tésztája és a tölteléke egyaránt könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg finomliszt
  • 6 dkg cukor
  • 2 csipet só
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl

A krémhez:

  • 1 lime-ból nyert limelé
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 70 ml habtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 citromból nyert citromhéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, a tojásokkal meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citrom héját is reszeljük bele. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.