Gondoltál már arra, hogy banánból kenyeret készíts? Ha nem, akkor próbáld ki a receptünket. Desszertként is megállja a helyét, de egy finom vajjal reggelire is tartalmas napindító.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 4 tojás
- 2 csipet só
- 1 rumaroma
- 4 érett banán
- 1 citrom leve
- mazsola ízlés szerint
- 2 marékkandírozott narancshéj apróra vágva
A tetejére:
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A vajat a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a pépes banánokat és a többi hozzávalót, ezután simára keverjük. Kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük, megszórjuk a szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Amikor megsültek, kivesszük a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.