Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Cigány lecsó bográcsban tejföllel

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
1 dl napraforgó olaj
5 közepes fej vöröshagyma
2 kg lecsópaprika
1 kg paradicsom
só ízlés szerint
1 kg darált sertéscomb
20 dkg kolbász

A tálaláshoz:

30 dkg kész galuska

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén kisebb kockákra daraboljuk. A paradicsomokat szeleteljük, a paprikát pedig felszeleteljük.
A fölmelegített bográcsba tesszük a szalonnát, majd amikor elegendő zsír sült ki belőle, rádobjuk a hagymát és együtt dinszteljük. Ha kész, hozzáöntjük az előkészített paprikát és paradicsomot, gyakori kevergetés mellett pároljuk.
Ha félig kész, sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert a szalonna is elég sós. Ekkor hozzátesszük a darált, egy száraz serpenyőben előre pirított húst, a karikára vágott kolbászt, és jól összekeverve készre főzzük. Amikor kész, hozzákeverjük a nokedlit, és összemelegítjük, majd tálalhatjuk. Kínáljunk hozzá finom tejfölt és kenyeret.