Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cigány lecsó bográcsban tejföllel

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
1 dl napraforgó olaj
5 közepes fej vöröshagyma
2 kg lecsópaprika
1 kg paradicsom
só ízlés szerint
1 kg darált sertéscomb
20 dkg kolbász

A tálaláshoz:

30 dkg kész galuska

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén kisebb kockákra daraboljuk. A paradicsomokat szeleteljük, a paprikát pedig felszeleteljük.
A fölmelegített bográcsba tesszük a szalonnát, majd amikor elegendő zsír sült ki belőle, rádobjuk a hagymát és együtt dinszteljük. Ha kész, hozzáöntjük az előkészített paprikát és paradicsomot, gyakori kevergetés mellett pároljuk.
Ha félig kész, sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert a szalonna is elég sós. Ekkor hozzátesszük a darált, egy száraz serpenyőben előre pirított húst, a karikára vágott kolbászt, és jól összekeverve készre főzzük. Amikor kész, hozzákeverjük a nokedlit, és összemelegítjük, majd tálalhatjuk. Kínáljunk hozzá finom tejfölt és kenyeret.