Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Céklás quiche

A quiche a francia konyha hagyományos étele, jó tulajdonságai népszerűvé tették az egész világon. Előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható, kiválóan melegíthető és könnyen csomagolható. A céklát nagyon kevés ételbe használjuk alapanyagként, most a felhasználásához hoztunk egy isteni receptet.

Hozzávalók:

  • 1 cs (300 g) friss linzertészta
  • 7,5 dkg durvára vágott mandula
  • 50 dkg cékla, megfőzve, meghámozva, szeletekre vágva
  • 1/2 szál póréhagyma felkarikázva
  • 1 l tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg juhsajt, morzsolva
  • só és bors
  • szerecsendió
  • kömény

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson leírtak szerint előkészítjük, majd a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután a tejet, tojást és krémsajtot összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel fűszerezzük. A pite sütőformát kivajazzuk, majd kibéleljük a tésztával úgy, hogy jól felérjen a peremére is, ezután a felesleges, lelógó részeket levágjuk. A mandula, póréhagyma, és a juhsajt egy részét a tésztára halmozzuk, majd ezekre helyezzük a céklaszeleteket, ezután pedig ráöntjük a tejes öntetet. A maradék juhsajtot, mandulát és póréhagymát a torta tetejére tesszük. Először kb. 10 percig sütjük a sütő alján, majd középső sínen kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.