Hozzávalók:
2 cékla
2 konzerv olajos hal (hering, szardínia vagy makréla)
1 fej lilahagyma
1 alma
kapor
snidling
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kis pohár tejföl
1-2 ek majonéz
reszelt torma ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott céklákat külön alufóliába csomagoljuk (héjastól) és előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Héját levesszük és lereszeljük, majd ugyanezen az almával is elvégezzük ezt a műveletet, és összekeverjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a reszelt fokhagymát, a lecsepegtetett apróra vágott olajos halat, a frissen facsart citromlevet, kaprot, snidlinget, ízlés szerint.
A tejfölt a majonézzel kikeverjük ízlés szerint, majd ezt is hozzákeverjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.