Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baconös-sajtos quesadilla

Mi kell ahhoz, hogy Mexikóban érezzük magunkat? Egy kis házi tortilla, kukoricaliszt, sajt, bacon, szóval semmi extra. Mutatjuk a népszerű quesadilla receptjét.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg kukoricapehely
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 tk só
  • 2 dl víz
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon

Elkészítés:

A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és nyújtófával lisztszerűre zúzzuk. Összekeverjük a kukoricalisztet az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintjük egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozzuk. Négy részre osztjuk, nyújtófával, folyamatosan lisztezve vékonyra kinyújtjuk. Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát. A bacont összedaraboljuk, és egy serpenyőben kisütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük, és félretesszük. Ha kisütöttük a lapokat, az egyiket visszatesszük a serpenyőbe, megszórjuk a kisütött szalonnával, vastagon megszórjuk a lereszelt sajttal. Ráteszünk egy másik lapot, majd mindkét oldalán pirosra sütjük. Melegen, szeletelve tálaljuk.