Mi kell ahhoz, hogy Mexikóban érezzük magunkat? Egy kis házi tortilla, kukoricaliszt, sajt, bacon, szóval semmi extra. Mutatjuk a népszerű quesadilla receptjét.
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg kukoricapehely
- 4 ek olíva olaj
- 1 tk só
- 2 dl víz
- 15 dkg sajt
- 10 dkg bacon
Elkészítés:
A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és nyújtófával lisztszerűre zúzzuk. Összekeverjük a kukoricalisztet az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintjük egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozzuk. Négy részre osztjuk, nyújtófával, folyamatosan lisztezve vékonyra kinyújtjuk. Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát. A bacont összedaraboljuk, és egy serpenyőben kisütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük, és félretesszük. Ha kisütöttük a lapokat, az egyiket visszatesszük a serpenyőbe, megszórjuk a kisütött szalonnával, vastagon megszórjuk a lereszelt sajttal. Ráteszünk egy másik lapot, majd mindkét oldalán pirosra sütjük. Melegen, szeletelve tálaljuk.