Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ananászos-kókusztejes-currys pulykamell

A legegészségesebb, legváltozatosabb, legízletesebb és egyidejűleg a legkevésbé időigényes tulajdonságok a thai konyhára mind igazak. Ők képesek harmóniába hozni az édeset a sóssal, ilyen az ananász, a kókusz és a hús kombója is, ami a magyar ízeket kedvelőknek is tuti tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 evőkanál currypaszta
  • 5 dl kókusztej
  • 1 konzerv ananász
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1/2 evőkanál cukor
  • chili
  • citrom leve

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk és a fokhagymát és a gyömbért beleaprítjuk. Beleteszünk currypasztát, majd a kockára vágott pulykahúst is. Közepes lángon pirítjuk 5 percig, majd megcukrozzuk. Ezután hozzáöntünk kókusztejet, majd halszószt. Mikor megpuhult a pulyka, hozzáadjuk a felvágott chilit és az ananászt, összeforraljuk. A végén kevés citromlevet facsarunk rá és párolt rizzsel tálaljuk.