A legegészségesebb, legváltozatosabb, legízletesebb és egyidejűleg a legkevésbé időigényes tulajdonságok a thai konyhára mind igazak. Ők képesek harmóniába hozni az édeset a sóssal, ilyen az ananász, a kókusz és a hús kombója is, ami a magyar ízeket kedvelőknek is tuti tetszeni fog.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 2 evőkanál olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg gyömbér
- 2 evőkanál currypaszta
- 5 dl kókusztej
- 1 konzerv ananász
- 1 evőkanál halszósz
- 1/2 evőkanál cukor
- chili
- citrom leve
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk és a fokhagymát és a gyömbért beleaprítjuk. Beleteszünk currypasztát, majd a kockára vágott pulykahúst is. Közepes lángon pirítjuk 5 percig, majd megcukrozzuk. Ezután hozzáöntünk kókusztejet, majd halszószt. Mikor megpuhult a pulyka, hozzáadjuk a felvágott chilit és az ananászt, összeforraljuk. A végén kevés citromlevet facsarunk rá és párolt rizzsel tálaljuk.