Hozzávalók:
A tésztához:
2 csomag leveles tészta (nyújtott)
A töltelékhez:
4 alma
6 evőkanál kristálycukor
1 citrom leve
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedjük.
250 grammos kiszerelésű, kész, lapra nyújtott leveles tésztákkal dolgoztam. A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk egy derelyevágóval. Majd megszórjuk cukorral az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük. A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 C fokon 20-35 percig sütjük az almarózsákat, amíg szép piros színük lesz.