Hozzávalók:

1 dl zsíros friss tej
6 dl 30%-os habtejszín
1 vanília rúd
4 lapnyi zselatin
10 dkg finomított fehér kristálycukor
1 rúd bourbon vanília

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntjük. A vanília rudat óvatosan hosszában felvágjuk, majd a benne rejtező magokat belekaparjuk a tejes tejszínbe. Magát a rudat is beletesszük, és nem túl nagy lángon elkezdjük főzni. Megvárjuk, míg felforr, majd levesszük a tűzről, beletesszük a zselatinlapokat és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hűtjük a sodót.
Amikor már kellően langyos, tetszés szerinti formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt a puding és a tálka mentén egy késsel fellazítjuk, és egy szép tányér közepére borítjuk. Adhatunk hozzá tetszés szerinti gyümölcsöket, most az eper és a málna a legideálisabb.