Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vaníliás panna cotta

Hozzávalók:

1 dl zsíros friss tej
6 dl 30%-os habtejszín
1 vanília rúd
4 lapnyi zselatin
10 dkg finomított fehér kristálycukor
1 rúd bourbon vanília

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntjük. A vanília rudat óvatosan hosszában felvágjuk, majd a benne rejtező magokat belekaparjuk a tejes tejszínbe. Magát a rudat is beletesszük, és nem túl nagy lángon elkezdjük főzni. Megvárjuk, míg felforr, majd levesszük a tűzről, beletesszük a zselatinlapokat és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hűtjük a sodót.
Amikor már kellően langyos, tetszés szerinti formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt a puding és a tálka mentén egy késsel fellazítjuk, és egy szép tányér közepére borítjuk. Adhatunk hozzá tetszés szerinti gyümölcsöket, most az eper és a málna a legideálisabb.