Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Túrós tészta húsos-paradicsomos raguval

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só, bors
0,5 tk szárított oregánó
1 tk cukor
1 doboz aprított paradicsom konzerv
25 dkg száraz lasagne tészta
15 dkg túró
2-3 dl tejföl
10 dkg reszelni való sajt
10 dkg mozzarella sajt
kevés olaj

Elkészítés:

Sós vízben kifőzzük a tésztát, amit lehet kisebb darabokra is törni.
Kevés olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, benyomjuk a fokhagymát, és fűszerezzük. Addig pirítjuk, amíg kifehéredik a hús. Ekkor kerül bele a paradicsomkonzerv, mellyel még 10-15 percig főzzük.
Közben a kifőtt tésztát elkeverjük a túróval, a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Majd összekeverjük a húsos masszával, és még forrón megszórjuk a sajtokkal, hogy ráolvadjanak.