Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szicíliai tonhalas tészta

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 + 2 gerezd fokhagyma
70 dkg passzírozott paradicsom
30 dkg konzerv tonhal
10 dkg olajbogyó
50 dkg száraz tészta

bors
4 friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagyma felét, és az olívaolajon, közepes lángon megpároljuk először a hagymát, majd amikor kezd sárgulni, beleteszünk a felaprított fokhagymát, és pároljuk néhány percig.
Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és a maradék két fokhagymagerezdet egészben, és fedő alatt, néha kevergetve nagyjából fél órán át pároljuk.
Közben tegyünk fel sózott vizet forrni a tésztának, és főzzük készre. Szűrjük le, és tegyük félre. Ezután a bazsalikomot vágjuk apróra, adjuk a paradicsomszószhoz, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Húzzuk félre.
A tonhalkonzervet szűrjük le, és villával még egy kicsit aprítsuk fel, majd adjuk a szószhoz, lazán összekeverjük, majd beleforgatjuk a kész tésztát. Adjuk hozzá az olajbogyókat, és friss zöldfűszerrel tálaljuk.