Hozzávalók:

50 dkg sertéskaraj egyben

2 ek sótlan vaj

1 ek apróra vágott friss zsálya vagy rozmaring

frissen őrölt fekete bors

2 fel lilahagyma

2 ek olívaolaj + a tepsihez

3 gerezd fokhagyma

friss zöldfűszer a tálaláshoz

A sült almához:

2 ek sótlan vaj

2 nagyobb alma

2 ek barna cukor

¼ tk őrölt fahéj

csipetnyi őrölt szerecsendióval

3 ek méz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsi kikenjük olajjal.

Közepes lángon megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. A húst bedörzsöljük az aprított zsályával, majd sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben minden oldalán kicsit megpirítjuk.

A húst áthelyezzük a tepsibe, mellészórjuk a feldarabolt lilahagymát, és ráöntjük a húsból kisült szaftot. Rácsepegtetjük az olívaolajat, egyenletesen rányomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és közepes hőmérsékleten 40 percen át sütjük. Ekkor kivesszük és mellészórjuk a felszeletelt almát, amit megszórunk a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval. A fóliával lefedve együtt még 20 percig sütjük, végezetül már nem lefedve visszatoljuk addig, amíg teljesen meg nem puhul a karaj.

A húst felszeletelve a sült almával és hagymával együtt, friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.