Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sertéskaraj sült almával és lilahagymával

Hozzávalók:

50 dkg sertéskaraj egyben

2 ek sótlan vaj

1 ek apróra vágott friss zsálya vagy rozmaring

frissen őrölt fekete bors

2 fel lilahagyma

2 ek olívaolaj + a tepsihez

3 gerezd fokhagyma

friss zöldfűszer a tálaláshoz

A sült almához:

2 ek sótlan vaj

2 nagyobb alma

2 ek barna cukor

¼ tk őrölt fahéj

csipetnyi őrölt szerecsendióval

3 ek méz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsi kikenjük olajjal.

Közepes lángon megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. A húst bedörzsöljük az aprított zsályával, majd sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben minden oldalán kicsit megpirítjuk.

A húst áthelyezzük a tepsibe, mellészórjuk a feldarabolt lilahagymát, és ráöntjük a húsból kisült szaftot. Rácsepegtetjük az olívaolajat, egyenletesen rányomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és közepes hőmérsékleten 40 percen át sütjük. Ekkor kivesszük és mellészórjuk a felszeletelt almát, amit megszórunk a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval. A fóliával lefedve együtt még 20 percig sütjük, végezetül már nem lefedve visszatoljuk addig, amíg teljesen meg nem puhul a karaj.

A húst felszeletelve a sült almával és hagymával együtt, friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.