Hozzávalók:

A fasírthoz:

3 közepes burgonya

8 dkg sajt

5 csapott ek finomliszt

1 db tojás

1 tk só

petrezselyem ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

A panírozáshoz:

15 dkg finomliszt

2 tojás

20 dkg zsemlemorzsa

A sütéséhez:

3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük.

Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet teszünk bele.

Összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Olajban kisütjük (15 db lett ebből a mennyiségből).

Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.