Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos burgonyafasírt

Hozzávalók:

A fasírthoz:

3 közepes burgonya

8 dkg sajt

5 csapott ek finomliszt

1 db tojás

1 tk só

petrezselyem ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

A panírozáshoz:

15 dkg finomliszt

2 tojás

20 dkg zsemlemorzsa

A sütéséhez:

3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük.

Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet teszünk bele.

Összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Olajban kisütjük (15 db lett ebből a mennyiségből).

Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.