Hozzávalók:
A fasírthoz:
3 közepes burgonya
8 dkg sajt
5 csapott ek finomliszt
1 db tojás
1 tk só
petrezselyem ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A panírozáshoz:
15 dkg finomliszt
2 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
A sütéséhez:
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük.
Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet teszünk bele.
Összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Olajban kisütjük (15 db lett ebből a mennyiségből).
Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.