A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
0,5 tk sütőpor
1 csipet só
1 egész tojás
2 evőkanál víz

A töltelékhez:

2 dl víz
20 dkg cukor
15 dkg kókusz
8 dkg vaj
fél vanília kikapart magja
1 citromból nyert reszelt citromhéj
2 ek citromlé
0,5 kk szerecsendió
1 egész tojás
1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból összemorzsoljuk a vajat a sütőporos, sós, cukros liszttel, amíg morzsás nem lesz. Beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze rugalmasra, vigyázva 1-2 ek vizet még tegyünk hozzá. Kibélelünk vele egy 24-es piteformát vagy sima kapcsosat, úgy, hogy 4-5 cm-es perem legyen körben tésztából. Így tesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
Ehhez a vizet és a cukrot kb. 5 perc alatt, nagy lángon felfőzzük szirupnak, de ne legyen túl sűrű, az utolsó pár percben hozzáadjuk a vanília magjait. Legyen jó forró, amikor ezután beleöntjük a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg teljeses elolvad a vaj, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem vaníliamagokkal dolgozunk, akkor az aromát vagy a vaníliás cukrot már langyosan tegyük bele.
Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd beleütjük a tojást és az 1 sárgáját, és teljesen simára keverjük. Kivesszük a hűtőből a tésztát, vékonyan megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárral és beleöntjük a tölteléket. Azonnal sütőbe tesszük, és megsütjük. Ha kivettük a sütőből, várunk, amíg kézmelegre hűl, és ekkor szeleteljük, még melegen tálaljuk.