Hozzávalók:

A káposztához:

1 kg bőrös császárhús

1 kg savanyú káposzta

15 dkg bacon

1 közepes fej vöröshagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

4 db babérlevél

ízlés szerint fűszerpaprika

1 ek napraforgó olaj

A knédlihez:

3 dl langyos víz

50 dkg finomliszt

2 tk só

1 ek napraforgó olaj

1 teáskanál cukor

2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Olajon kiolvasztjuk a bacon zsírját, majd rárakjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk őket, a kiöblített savanyú káposztát rárakjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel. A húst felaprítjuk, és hozzáöntjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ez kb. 40 percig fő, míg a knédlit elkészítjük, és kelesztjük.

Knédlihez felfuttatjuk az élesztőt a cukor és a víz segítségével. Kelesztő tálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel jól kidolgozzuk. Kelesztő tálban 30 percig kelesztjük. Ha duplájára kelt a knédli, gombócokat formálunk a lisztes kezünkkel, és félrerakjuk. Kb. 6-8 db lesz belőle.

Ha minddel kész vagyunk, akkor a káposzta legtetejére rakjuk egymás mellé. Vizes konyharuhát terítünk rá, és lefedve még kb. 30-40 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.