Hozzávalók:

1/4 csésze olasz fűszeres morzsa

2 evőkanál friss petrezselyem

1 ½ evőkanál reszelt parmezán sajt

1 teáskanál friss kakukkfű

2 csirkemell filé

só és frissen őrölt bors ízlés szerint

2 evőkanál dijoni mustár

1 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

A sajtmártáshoz:

2 dl tej

őrölt fehérbors

1 evőkanál liszt

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot, és a kakukkfüvet egy tányérra öntjük, elkeverjük egyenletesen. Megszórjuk mindkét oldalát a csirkemelleknek sóval és frissen őrölt borssal. Összekeverjük a mustárt, és a zúzott fokhagymát, majd bekenjük egyenletesen a csirkemell szeleteket. A húsokat beleforgatjuk, és a betesszük a tepsibe.

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. Egy tepsit kikenünk olajjal. A sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük, vagy amíg a hús megsül. 

A mártáshoz 2 dl tejet felmelegítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.

Tálaláskor meglocsoljuk a készre sütött húst.